• Lions Club Oslo Høybråten

Kunstutstillingen 2020 må avlyses


– I år skulle det vært 40. gang vi arrangerer kunstutstillingen. Det er med tungt hjerte vi avlyser i år, sier president i Høybråten Lions, Christian Lund. Det gir dessverre langt færre midler til gode formål.


– Med dagens smittesituasjon og myndighetenes retningslinjer vil det være svært vanskelig for Høybråten Lions å gjennomføre kunstutstillingen på en forsvarlig måte, sier leder for kunstutstillingen Per-Kristian Petersen.

39 ganger har Høybråten Lions arrangert kunstutstilling på Høybråten skole, og som alltid skulle den vært gjennomført første helgen i november. Hvert år valfarter folk fra hele Østlandet for å handle kunst, og ikke minst er det en sosial happening for lokalbefolkningen på Høybråten.

– I fjor hadde vi flere tusen mennesker innom, og vi førte statistikk på hvor kjøperne kom fra, sier Petersen. Statistikken viste at det kom kjøpere fra Oslo, Akershus, Vestfold, Buskerud, Vest-Agder, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Troms.

Mye penger til lokalmiljøet

Omsetningen i løpet av helgen var rekordhøye 1,8 millioner kroner. Selv om det er trist for Høybråten Lions å ikke kunne gjennomføre årets utstilling, er det en annen enda mer uheldig side ved det.

– Høybråten Lions har i alle år hatt gode overskudd fra utstillingen, og alle pengene herfra går ut til gode formål, sier Lund. I fjor bidro kunstutstillingen med 290.000 kroner samlet sett.

- Vi ga 104.000 kroner til lokale tiltak på Høybråten. Resten gikk til nasjonale og internasjonale formål, ikke minst vår skole i slummen i Nairobi, sier Lund.

Blant lokale foreninger som fikk støtte, var Høybråten Jeger- og Fiskerforening som ble sponset med en ny, flott robåt til foreningens hytte på Skålsjøen i Østmarka.

Widerberg og Picasso

Årets kunstner skulle i år være Nico Widerberg. Det blir spennende å se om han kan komme neste år. Det som er er sikkert, er at Høybråten Lions har skaffet seg et signert Picasso-maleri.

– Det er sjelden slikt kommer for salg, og vi hadde gledet oss til å vise frem dette. Det positive er at maleriet sannsynligvis er enda mer verdt neste år, sier Petersen.

– Hvis noen har lyst til å støtte Høybråten Lions’ viktige arbeid lokalt og internasjonalt, er vi takknemlige for alle Vipps-bidrag, sier Lund. De som ønsker å støtte Høybråten Lions, kan søke opp Lions Kunstutstilling (74694) på Vipps.

Kaare Martin Granerud

59 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle