• Lions Club Oslo Høybråten

Kunstutstillingen 2020 må avlyses


– I år skulle det vært 40. gang vi arrangerer kunstutstillingen. Det er med tungt hjerte vi avlyser i år, sier president i Høybråten Lions, Christian Lund. Det gir dessverre langt færre midler til gode formål.


– Med dagens smittesituasjon og myndighetenes retningslinjer vil det være svært vanskelig for Høybråten Lions å gjennomføre kunstutstillingen på en forsvarlig måte, sier leder for kunstutstillingen Per-Kristian Petersen.

39 ganger har Høybråten Lions arrangert kunstutstilling på Høybråten skole, og som alltid skulle den vært gjennomført første helgen i november. Hvert år valfarter folk fra hele Østlandet for å handle kunst, og ikke minst er det en sosial happening for lokalbefolkningen på Høybråten.

– I fjor hadde vi flere tusen mennesker innom, og vi førte statistikk på hvor kjøperne kom fra, sier Petersen. Statistikken viste at det kom kjøpere fra Oslo, Akershus, Vestfold, Buskerud, Vest-Agder, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Troms.

Mye penger til lokalmiljøet

Omsetningen i løpet av helgen var rekordhøye 1,8 millioner kroner. Selv om det er trist for Høybråten Lions å ikke kunne gjennomføre årets utstilling, er det en annen enda mer uheldig side ved det.

– Høybråten Lions har i alle år hatt gode overskudd fra utstillingen, og alle pengene herfra går ut til gode formål, sier Lund. I fjor bidro kunstutstillingen med 290.000 kroner samlet sett.

- Vi ga 104.000 kroner til lokale tiltak på Høybråten. Resten gikk til nasjonale og internasjonale formål, ikke minst vår skole i slummen i Nairobi, sier Lund.

Blant lokale foreninger som fikk støtte, var Høybråten Jeger- og Fiskerforening som ble sponset med en ny, flott robåt til foreningens hytte på Skålsjøen i Østmarka.

Widerberg og Picasso

Årets kunstner skulle i år være Nico Widerberg. Det blir spennende å se om han kan komme neste år. Det som er er sikkert, er at Høybråten Lions har skaffet seg et signert Picasso-maleri.

– Det er sjelden slikt kommer for salg, og vi hadde gledet oss til å vise frem dette. Det positive er at maleriet sannsynligvis er enda mer verdt neste år, sier Petersen.

– Hvis noen har lyst til å støtte Høybråten Lions’ viktige arbeid lokalt og internasjonalt, er vi takknemlige for alle Vipps-bidrag, sier Lund. De som ønsker å støtte Høybråten Lions, kan søke opp Lions Kunstutstilling (74694) på Vipps.

Kaare Martin Granerud

54 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
logoblack.png

Lions Club Oslo Høybråten,
Postboks 17 Høybråten, 1005 Oslo

E-post: post@hoybraatenlions.no
Org.nr: 983 687 059

Denne nettsiden bruker cookies - les mer i vår Personvernerklæring