Lions Club Oslo Høybråten
Ungdomsutveksling
Hvert år sender Høybråten Lions to ungdommer to ukers opphold sammen med ungdommer fra 40 land.
En viktig del av Lions’ virksomhet, er å arrangere et utvekslingsprogram for ungdommer.
Årlig gjennomfører Lions International 100 leire i 40 forskjellige land. Fra Norge sender Lions 60 deltagere, og Høybråten Lions har to plasser.
Dette er et arrangementer for ungdom mellom 18 og 21 år, og de som reiser, får bo hos en vertsfamilie og deltar på sosiale arrangementer i Lions-regi hver dag. Leirene arrangeres mellom 20. juni og 15. august.
De siste årene har Høybråten Lions sendt deltagere til leire i Danmark, Romania, Tyskland, Østerrike og Finland, og leiren varer i to uker. I tillegg har man en uke sammen med vertsfamilien. Alle leirene har et tema. Dette varierer fra musikk via sport til miljø og kultur, fjellopplevelser og vannaktiviteter.
- Veldig fornøyde deltagere
- Dette er fantastisk opplevelsesrike turer, og alle våre deltagere har vært veldig fornøyde, sier Ole Andreas Flagstad i Høybråten Lions.
Når deltagerne kommer hjem, holdes et foredrag på et medlemsmøte for Høybråten Lions på Vardeheim.
- Der forteller deltagerne litt om sine opplevelser, hva det mest lærerike de opplevde var, og hvilke inntrykk de sitter igjen med. Mange skaffer seg også nære venner som de holder kontakt med etter oppholdet, sier Flagstad.
- I 2020 måtte utvekslingsprogrammet avlyses på grunn coronapandemien, men vi håper at det er tilbake igjen neste år, sier han.
Trygge rammer
- Turene gir varige vennskap, store opplevelser, kulturforståelse, og for foreldrene er det svært trygge rammer. Lions har lang erfaring i å arrangere disse leirene, som er absolutt rusfrie.
Interesserte kan ta kontakt med Ole Andreas Flagstadfor mer informasjon, ole.andreas.flagstad@hoybraatenlions.no
Det kan være en fin oppmuntring i et spesielt år for Høybråten-ungdommer å søke til et opphold hvor man treffer masse ungdommer fra en rekke land når vi går inn i et nytt år der vaksinering forhåpentlig gjør at livet normaliseres for alle.
Du finner også mer informasjon HER.
