top of page

Kunstnere 2022

Page Title

Høybråten Lions inviterer til kunstutstilling 5. og 6. november på Høybråten skole.
Kom og se våre 125 utstillere med Frank Brunner som årets kunstner. Vi selger kunstlodd og kiosken bugner av godsaker. Vi håper mange vil komme og støtte oss. Alle pengene vi får inn, går videre til gode formål på Høybråten, i Norge og internasjonalt.

LC OH Kunstutstillingen 2022.jpg
Frank Brunner - Årets kunstner

Frank Brunner er årets kunstner og stiller ut en rekke kunstverk i musikkrommet på Høybråten skole. Vi selger kunstplakater med "Katarsis". Den er på 70X50 cm og koster 100 kroner.

Norsk billedkunstner med klassisk figurativ utdannelse ved Statens kunstakademi i Oslo, Ilja Repin-akademiet i St. Petersburg, Russland, og Yale University, hvor han tok sin mastergrad i 2000. Han ble etter studiene raskt tatt opp av Galleri Haaken i Oslo. Motivene hans har ofte en tvetydighet i seg, og uttrykker noe bakenforliggende.  Brunner har malt flere serier med speilingsteknikk, der samme motiv vises fra to vinkler, ofte opp-ned med en figurativ versjon og en abstrahert versjon Selv om Brunner er mest kjent som maler, er han også grafiker, med spesialisering i den eldgamle dyptrykksteknikken etsning.

Frank Brunner - Årets kunstner

Kunst lotteriet 2022

Inntektene fra årets kunstlotteri går i år til Lions Førerhundskole. Blant premiene finner vi i år blant annet et bilde fra Kai Fjell og Unni Lund.

Frøydis Eriksson
Premie kunst lotteriet.jpeg
Premie kunst lotteriet 2.jpeg

Kunstnere

Frøydis Eriksson Erstad

Frøydis Eriksson Erstad (født 1951) er bosatt i Oslo. Hun bruker tradisjonelle virkemidler og teknikker i sine arbeider. Blyanter med forskjellig hardhetsgrad blir kvesset kontinuerlig med en skarp kniv og overflødig grafitt pusset vekk.

Gunhild Stenersen
Gunhild Stenersen

Gunhild Stenersen henter inspirasjon fra naturen, spesielt den nordnorske – i særdeleshet Lofoten. Gunhild eksperimenterer med ulike teknikker, og er spesielt glad i vått-i-vått.

Janet Olaussen Repaal
Janet Olaussen Repaal

Janet Olaussen Repaal. Akvarellmaling gir henne stor glede. Hun er opptatt av lys, skygge og luft. Også i dybde, og synes det er spennende å se hvordan farge og vann kan jobbe sammen. Kunstneren er glad i åpne landskap, sjø og fjell.

Kai Fjell
Kai Fjell

Kai (Breder) Fjell (født 1907 i Skoger - 1989) var en norsk maler, scenograf og tegner. Fjell arbeidet mest med oljemaleri, men utførte også arbeider innen tegning, skulptur og grafikk. Hans menneskeskikkelser er delvis naturalistiske gjengivelser og delvis bygget opp av geometriske figurer.

Mona Rensvold