Kunstnere 2021

Page Title

I år er det 125 utstillere og årets hovedkunstner er Nico Widerberg.

Nico Widerberg - Årets kunstner

Nicolaus Magnus Widerberg, oftest kalt Nico Widerberg (født 1960 i Oslo) er en norsk billedkunstner, billedhugger og maler. Sentralt i Widerbergs kunst står avpersonifiserte menneskeframstillinger, hoder og torsoer. Han arbeider innenfor den klassiske, figurative tradisjon.

 
 

Kunstnere

Anne Marie Bjørdal

Anne Marie Bjørdal, født i Ørsta på Sunnmøre, bor nå på Høybråten. Maleriene hennes er basert på akryl, og for det meste figurative bilder. Anne Marie har gått i lære hos maleren Bjørn Engkrog, som også bor på Høybråten. 

 
Frøydis Eriksson Erstad

Frøydis Eriksson Erstad (født 1951) er bosatt i Oslo. Hun bruker tradisjonelle virkemidler og teknikker i sine arbeider. Blyanter med forskjellig hardhetsgrad blir kvesset kontinuerlig med en skarp kniv og overflødig grafitt pusset vekk.

 
Lisa Aisato

Lisa Aisato Njie Solberg (født 23. juli 1981), ofte bare kalt Lisa Aisato, er en norsk illustratør, bildebokforfatter og billedkunstner. Hun har utdannelsen sin fra Einar Granum Kunstskole og Strykejernet Kunstskole. Etter å ha debutert som forfatter i 2008 har hun gitt ut flere egne bildebøker, illustrert for andre forfattere og for magasiner.

 
Shaban Bamerni

Shaban Bamerni (født 1976 i Kurdistan) maler hovedsakelig akryl på lerret og bruker mye kniv istedetfor pensel. Han fokuserer mest på mennesker, himmel, havet - ofte med tematikk relatert til kjærlighet, lidenskap, lengsel og sorg

 
Wenche Vålberg

Wenche Vålberg (født 1963 i Oslo) finner mye inspirasjon i naturen. Natur, nærhet, fordypelse og stillhet er tema som opptar henne. Hun maler både figurativt og abstrakt. Hennes malerier kommer frem intuitivt, spontant og med masse følelser.

 
Pablo Picasso

Kunstutstillingen 2021 vil i år inneholde et av verkene fra Pablo Picasso. Det er litografiet "La danse des faunes" fra 1957 som vil være til salgs på årets kunstutstilling. Litografiet er signert for hånd med rødkritt nederst i venstre hjørne.

Pablo Picasso (født 25. okt 1881, død 8. april 1973) var en spansk kunstner, ansett som en av de største kunstnerne på 1900-tallet. Picasso ble født i Málaga i Spania, og er best kjent som grunnleggeren (sammen med Georges Braque) av kubismen. Han skapte imidlertid en variert samling kunstverk. Hans kunstneriske løpebane strakk seg over nesten 80 år, med stor vidde i såvel stilarter som bruk av medier.
 

Pablo Picasso - La danse des faunes
 
Ingunn Moseng

Ingunn Moseng (født 1962) har arbeidet med mange forskjellige kreative uttrykk gjennom årene. Maleriene hennes er i akryl på lerret, og har innslag av pålimt "bladgull". Motiver som går igjen er elementer fra naturen, som blader, frø, insekter og dyr,  mønster og ansikter.

 
Kari Nordstrand

Kari Nordstrand (født 1948 på Hønefoss) har utdannelse bla som dekoratør og innen reklame. Er en selvlært kunstner som begynte å male for omtrent 16 år siden. Hun arbeider i akryl, olje, akvarell og kulltegning, og beveger seg ofte mellom det abstrakte og figurative. 

 
Parichehr Taheri

Parichehr Taheri (Pari) er utdannet tekstilkunstner ved KHIO. Hun er født og oppvokst i Iran og har hatt en rekke utstillinger både i Iran og i Oslo. Nå er hun bosatt på Høybråten, og der har hun sitt hjemmeatelie.

 

Pari skaper både figurative og abstrakte bilder, der hun tar utgangspunkt i fargenes effekt.

I de figurative bildene hun maler, er det stor sett noe mystisk, noe som skjuler seg bak fargene og linjene.