Torill Woldheim

Torill Woldheim (født 1953 i Halden) er kjent for sin levende, samt til tider dramatiske skildring av naturen. Hun maler i en utpreget romantisk stil med godt samstemte fargetoner og lysfylte naturstemninger. De nyere bildene hennes er mer abstrakte og fargesterke.

 
 
Unni Askeland

Unni Askeland (født i Bergen 1962) kan betegnes som en moderne bohemdronning. Hun har alltid gått egne veier og mener at norsk kunst er gørr kjedelig med for mye intellektualisering. Hennes prosjekter beveger seg innen en pop-art genre, der hun ofte bruker kjente ikoner fra populærkulturen.

Askeland-Unni.jpg
Askeland-Unni2.jpg
 
Sverre Koren Bjertnæs

Sverre Andreas Koren Bjertnæs (født 1976 i Trondheim) er en norsk maler og grafiker. Karakteristiske arbeider fra hans tidlige periode (1997-2004) er store, nøkternt saklige portretter av ungdom. Fra 2004 gikk han over i en mørkere motivverden hvor et tema var rus.

Bjertnaes-Sverre.jpg
 
Håkon Bleken

Håkon Ingvald Bleken (født 1929 i Trondheim) er en norsk maler, kjent for å bruke litterære verker som utgangspunkt for sine bilder. Menneskelig lidelse og samfunnsengasjement er sentrale temaer hos Bleken.

Bleken.Haakon3.jpg
 
Bleken 2.jpg
Bleken 1.jpg
Håkon Gullvåg

Håkon Gullvåg (født 1959 i Trondheim) er en norsk maler, kjent for sine portretter, og for sine egenartede bilder med fremmedgjorte mennesker i dystre landskaper og bilder med fantasifulle scenarier.

 
Liz Bowman

Liz Bowman. Født i Dundee i Scotland, bosatt i Norge siden 1978. Bowman har sin kunstneriske utdanning fra Duncan of Jordanstone College of Art, Dundee Scotland, 1970-1974 og var hospitant ved SHKS i Oslo 1979-80. Hun jobber mest som grafiker men også med maleri og tegning.

Bowman-Liz.jpg
 
Marit Bockelie 

Marit Bockelie (født 1933 i Bodø) er en norsk billedkunstner og musiker. Hennes verker inkluderer mosaikk, tegning, akvarell, maling og grafikk. Hun har også illustrert flere bøker, med hovedvekt på utgivelser med tema fra Nord-Norge.

 
Willibald Storn

Willibald Storn (født 1936 i Østerrike) sine bilder er nesten alltid figurative, ofte fabulerende og fargesprakende. Gjennomgående i kunsten hans er et sterkt samfunnsengasjement. Bildene hans preges av folkelig naivisme og surrealisme, og innflytelse fra Picasso og Chagall.

storn-willibald2.jpg
 
Storn-Willibald.jpg
Anki Helgor

Anki Helgor (født 1974 i Oslo) er en lokal kunster fra Høybråten med et bredt interessefelt, og særlig kjærligheten til dyr og musikk skildres vakkert i bildene hennes. Motivene hennes er fulle av humor, glede og melankoli.

 
Liz Ravn

Liz Ravn er født i Trondheim, nå bosatt i Son. Utdannelse fra SHKS og grafisk design. Startet som smykkekunstner og endret kunstform til billedkunstner. Hun er en av Østlandets bestselgende. Kunstneren bygger opp bildene ved hjelp av tegning, maling og datagrafikk.

 
Hans Normann Dahl

Hans Normann Dahl (født 1937 på Lørenskog) er en norsk maler, grafiker, avistegner og illustratør. Han er kjent for sine mange fargerike, frodige og romantiske bilder, ofte i en karikert og idylliserende stil.

H.N. Dahl 2.jpg
H.N. Dahl 1.jpg
H.N. Dahl 3.jpg
 
Per Kleiva

Per Kleiva (født 1933 i Torsken) er en norsk billedkunstner som har arbeidet med maleri og grafikk. Han er særlig kjent for sine malerier i op- og popkunst stil og for de grafiske bladene i silketrykk fra tiden han var tilknyttet kunstnerkollektivet Gras.

 
Kleiva-Per.jpg
Kleiva-Per2.jpg
Sigmund Lars Olsvik

Sigmund Lars Olsvik (født 1937 i Haugesund) sier at bildene hans uttrykker en lengsel mot det ensomme og forlatte, et kulturlandskap som er i ferd med å forvitre. Han lager malerier og grafikk med semi-abstrakte nordnorske hus og lappetepper av fargesterke landskap.

Sigmund Olsvik'.jpg
Sigmund Olsvik2.jpg
Sigmund Olsvik3.jpg
 
Solveig M. Skogseide

Solveig M. Skogseide (født 1969) maler mellommenneskelige relasjoner, naturens undere og annet som "treffer henne." Hun jobber hovedsakelig i de gamle fargepalettene, og blander et utall teknikker før bildet er ferdig. En støvet overflate er hennes signatur.

 
Sverre Wilhelm Malling

Sverre Wilhelm Malling (født 1977 på Skedsmokorset) er en norsk maler og tegner. Tegningene hans er preget av uttrykk med referanser til klassisk kunst, botanikk, eventyr, okkultisme, folkekunst, psykedelia og barnebokillustrasjon utført med håndverksmessig nøyaktighet.

Malling-Sverre2.jpg